Tips

Fall in love with this 46 m² apartment in an old factory

Fall in love with this 46 m² apartment in an old factory

VICUGO PHOTO

At the end of the 19th century, the Barcelona district of Poblenou was the territory with the highest concentration of industries in Spain, which earned it to be known as the Catalan Manchester. With the arrival of the new century and the new needs of the industries, many of the facilities were obsolete and abandoned, until in 2000 the initiative of the 22 @ city council set out to reconvert the buildings to create a productive and innovative district with universities , research centers, green areas, equipment and housing. In this context is the floor we visited today.

Advertising - Read on below Industrial Reconversion VICUGO PHOTO

An old Poblenou factory now houses three designer floors by Egue and Seta. We visited one of them of 46 square meters.

Light box VICUGO PHOTO

To let the light pass and have privacy, the bedroom has been housed in a box closed by an Anticato oak lattice.

More wood VICUGO PHOTO

The same lattice oak laminate is the one used for the floor, which goes up the wall as a headboard.

Bed companions VICUGO PHOTO

Ikea bed and flexo, Zara Home side table and cushions and Zuzunaga blanket.

Great capacity VICUGO PHOTO

In the bedroom a closet designed by architects has been installed.

Entry VICUGO PHOTO

The bathroom tiles and living room cabinets extend to the entrance, creating visual continuity between the spaces.

Industrial made VICUGO PHOTO

The original manufacturing character of the house with concrete imitation microcement of Futurcret has been enhanced.

Front view VICUGO PHOTO

By only having windows on one of the walls, the kitchen was left open and the bathroom and bedroom dividers are permeable to light.

Light step VICUGO PHOTO

The rest of the house is divided into a living room with integrated kitchen and a bathroom.

Wooden box VICUGO PHOTO

The bedroom seen from outside.

Warm industrial VICUGO PHOTO

In the living room, Vivonis sofa with blanket and cushions from Zuzunaga and Zara Home, Sukhi carpet, Maisons du Monde coffee table and Habitat ceiling lamp.

Privacy settings VICUGO PHOTO

A small interior garden, with Hans Peter plants, brings some privacy to the bedroom.

All in one VICUGO PHOTO

View of the dining room and kitchen from the entrance to the living room.

Eat at home VICUGO PHOTO

The dining room table has been custom designed by the architects duo.

Discretion VICUGO PHOTO

The kitchen furniture in black integrates perfectly with the rest of the house.

Steel VICUGO PHOTO

Stainless steel appliances continue with industrial aesthetics.

Bathroom access VICUGO PHOTO

Next to the kitchen is access to the bathroom.

Nothing to hide VICUGO PHOTO

The walls of the bathroom are glass to let the light pass.

Bath VICUGO PHOTO

The bathroom has been covered with Futurcret concrete imitation microcement and white style tiles Meter. Roca faucets and toilets.

Next stop… VICUGO PHOTO

The Egue and Mushroom studio was called to transform the large floor of a factory building into current dwellings, preserving the charm of its past. They decided to divide the ship into three houses (the first one they finished and we visited it before). The second one has just been completed and it is a study of 46 square meters in which the duo of architects has recovered the concrete beams and reinforced the industrial style with microcement and white subway-style tiles.

As the house could only have windows On one of the walls, the architects have devised a series of glass and wooden lattice borders that are both permeable by light and allow isolation and privacy thanks to interior gardens.

The decoration It has been responsible for providing warmth and vitality. With few pieces, but all of them very functional, Egue and Seta have managed to make these 46 square meters habitable and that their residents live in them without narrowing.

Storage, One of the big problems was solved with a large built-in wardrobe custom-made for the bedroom and with a low suspended furniture that extends from the living room to the entrance. Here, everything is thought and everything fits.

www.egueyseta.com

www.vicugo.com

Other Egue and Mushroom projects:

- A house in perfect balance

- A flat overlooking the Sagrada Familia

- An old three-storey house completely renovated

- A dining room with library

- A house of ten (in every way)